Az év borászata - Dézsma Pince

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Pihentető hétvégékre ajánljuk

Közzétette itt Bor ·
Tags: bor
Kellemes hétvégét kívánunk mindenkinek!

A hétvégi lazításhoz, egy kellemes vacsora mellé ajánljuk a Dézsma Pince borait, többek között a képen látható Frank száraz vörösborunkat!

Húsvétkor is fogyasszon minőségi borokat!

Közzétette itt Ünnep ·
Tags: Ünnep
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Kínálja meg a húsvéti locsolókat egy pohárral a Dézsma Pince kitűnő borainak egyikéből. Még a piros tojásnál is jobban fognak örülni neki!

Balatonszárszó és József Attila

Közzétette itt Balatonszárszó ·
Tags: Balaton
A költészet napján József Attilára emlékezünk.

Balatonszárszó ugyanis nemcsak a kiváló borokról híres. Itt töltötte József Attila is életének utolsó hónapját, melyet a Balatonszárszón látogatható emlékház is megidéz.

Az emlékház kiállítása művei helyett a költő személyét helyezi a középpontba. Kézírásos lapok, falra írt visszaemlékezések, pszichológiai jegyzőkönyvek - József Attila tragikusan nehéz személyiségének lenyomatai.
A Balatonszárszón található emlékházat érdemes felkeresni, majd az emlékház látogatása után egy pohár finom bor mellett verseit olvasgatni.

A vörösbor jótékony hatásai

Közzétette itt egészség ·
Tags: bor
A Dézsma Pince kitűnő borai egészségünk megőrzését is szolgálják.

Franciaország egyes részein lettek figyelmesek arra, hogy miközben az emberek sok zsíros ételt fogyasztanak, a szív-és érrendszeri megbetegedések száma mégis kevesebb, aminek oka, mint később kiderült a vörös bor.

Éppen ezért ezt a jelenséget francia paradoxonnak szokták nevezni. Több kutatás bizonyítja, hogy napi egy pohár vörös bor elfogyasztása - férfiaknál 2-3 dl, nőknél 1-2dl - csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulását, és a várható élettartam is hosszabb azoknál, akik ezt a mennyiséget rendszeresen fogyasztják.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz